10.01.2020

Final de an inspirat cu ultima ediţie a #InspiratiON Session #4. Eveniment marca Orange Systems

Ultima ediție InspiratiON session din 2019, dedicată experților IT din Moldova , a pus în discuţie rolul arhitectului și al arhitecturii emergente în lumea Agile. Tradiţional, gazda evenimentului a fost Orange Systems, care, în data de 19 decembrie 2019, a reuşit să organizeze o sesiune extrem de interactivă, la care au participat circa 100 de persoane interesante de arhitectura Agile/Lean.

Prin evenimentele pe care le organizează cu regularitate la Orange kITchen, Orange Systems îşi propune să contribuie la dezvoltarea şi consolidarea comunităţii IT din Moldova, învăţând de la cei mai buni din domeniu. Cea de a 4-a ediţie InspiratiON, l-a avut ca invitat special pe Florin Cârdașim – Arhitect Software, Agile Coach și facilitator din România.

În cadrul workshopului Florin a reuşit să implice participanţii la maxim. Aceştia au fost divizaţi echipe şi au venit cu idei cum să dezvolte sisteme majore și complexe, să identifice atribute de calitate pentru sisteme IT şi să se asigure că acestea sunt testabile, ţinând cont de principiile şi metodologia Agile. Astfel, persoanele tech şi arhitecţii software au simţit pe propria piele cum să realizeze lucrurile la timp, calitativ, identificând și gestionând „deșeurile” și „datoriile” tehnice.

Florin Cârdașim:
“Arhitectura Agile este o disciplină de maxim interes pentru noi ca dezvoltatori şi arhitecţi software, care presupune atenţia noastră continuă la tot ceea ce înseamnă calitatea sistemelor pe care le dezvoltăm”.

Eugeniu Gavrev, Head of IT Operations:
„Orange Systems are o responsabilitate față de comunitatea IT locală de a fi un loc ce stimulează schimbul de experiență în baza trendurilor globale. Lumea IT acum este foarte deschisă și noi încurajăm această valoare, de asta ne propunem să aducem experți de calitate pentru a fi contribui la dezvoltarea domeniului”

Ana-Maria Brânză, IT Project Coordinator, Orange Systems:
“La eveniment am aflat multe lucruri noi despre arhitectura în Agile, precum shearing layers, care este folosit pentru arhitectura unui system IT. De asemenea, am înţeles importanţa unui product road map şi care rolul unui artitect în dezvoltarea unui system IT”.

Orange Systems este hub-ul IT al Orange Moldova, rezident al parcului IT, care are ambiţia de a dezvolta domeniul IT sub marca creativităţii, calităţii şi competitivităţii, prin crearea de produse software proprii şi centre locale de excelenţă.