22.02.2023

Fundația Orange ajută. Am dăruit căldură pentru 243 de familii social dezavantajate din țară

Circa 2000 de persoane vulnerabile, care locuiesc în 32 de raioane din țară, au primit lemne pentru foc în cadrul proiectului caritabil #EuAjut, desfășurat de Fundația Orange.

Pentru a trece mai ușor de această iarnă, cele 243 de familii au fost aprovizionate cu câte un lot de lemne a câte 5 metri steri. Masa lemnoasă a fost transportată și livrată direct la domiciliul familiilor care necesită ajutor. Valoarea totală a donației Fundației Orange depășește suma de 1,5 milioane lei.

Olga SURUGIU, CEO Orange Moldova: „Grație ajutorului Fundației Orange am reușit să dăruim căldură pentru circa 2000 de persoane din toată țara și să le ajutăm să treacă mai ușor de provocările acestei ierni. Timp de 3 luni, împreună cu partenerii proiectului: Autoritățile Publice Locale și Centrul de Informații Universitare, am livrat loturi de lemne până la poarta a 243 de familii în care cresc mai mult de 1200 de copii. Prin această inițiativă reconfirmăm angajamentele Orange de solidaritate cu Moldova în depășirea crizei energetice.”

De ajutor cu lemne pentru foc au beneficiat familii numeroase, cu cel puţin 4 copii minori aflaţi la întreţinere, cu un venit lunar mai mic de 8 mii lei, familii monoparentale cu copii sau în care cel puțin un membru este persoană cu dizabilități.

ELENA BUNESCU, beneficiară s. Merenii Noi, r. Anenii Noi:Soțul este zilier, iarna mai taie lemne la oameni, vara la cosit, eu acasă cu copiii. Avem 7 copii mici, ei nu înțeleg că e frig, ei au nevoie de căldură. Mulțumim pentru lemne, cu ele vom ieși din această iarnă.”

Beneficiarii au fost selectați de către Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei din fiecare raion al Moldovei.

Angela MUȘET, Director Centrul de Informații Universitare:Proiectul #EuAjut contribuie la susținerea familiilor cu mulți copii, cu venituri mici, care nu pot acoperi nevoile de bază, cotidiene, dar mai ales în contextul crizei economice și energetice profunde.Cu ajutorul suportului generos al Fundației Orange, am reușit să aducem bucurie și căldură în multe familii.”


Despre Fundația Orange Moldova

Fundaţia Orange Moldova a fost înfiinţată în anul 2009, ca parte a organizaţiei cu acelaşi nume la nivel internaţional. Până în prezent, datorită investiţiilor sale, au fost dezvoltate peste o sută de proiecte sociale, în valoare de circa 100 de milioane de lei. Fundaţia Orange Moldova dezvoltă proiecte în patru domenii cheie: educație și educație digitală; ajutor social populației; sănătate și dizabilități; cultură. Beneficiari ai proiectelor Fundaţiei Orange Moldova sunt peste 400 de mii de persoane din toată ţara.