12.09.2023

Fundația Orange – partener general al Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Pentru al doisprezecelea an consecutiv, Fundația Orange Moldova susține în calitate de Partener General cea de-a 31-a ediție a Festivalului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

În perioada 7-24 septembrie 2023, împătimiții de artă și cultură vor putea savura din prestația soliștilor de operă și balet, orchestră, cor și trupă de balet ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și ai Sălii cu Orgă. De asemenea, pe scena festivalului vor evolua artiști cu renume internațional din România, Ucraina, Italia, Țările de Jos, Spania, Japonia, Argentina, care vor juca rolurile principale în spectacolele Macbeth, Lacul Lebedelor, Turandot, Don Quijote și altele.

Ludmila NISTORICĂ, Președinta Consiliului Fundației Orange Moldova: „Suntem mândri să susținem acest prestigios eveniment cultural din țara noastră și să contribuim la dezvoltarea culturală a societății. An de an, acest festival transformă Chișinăul într-un centru al muzicii de operă, aduce în prim-plan artiștii talentați din toată lumea și ne inspiră să facem lucruri frumoase și mărețe.

Nicolae DOHOTARU, Director GeneralalTeatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”: „Opera națională a intrat demult în circuitul european, eu aș zice, în circuitul artei academice internaționale, nu doar europene. Anul acesta avem invitați din 12 țări, 23 de persoane importante pentru festivalul „Maria Bieșu”. Un festival este o sărbătoare prin muncă.”

Festivalul „Maria Bieșu” este unul dintre cele mai valoroase și longevive evenimente culturale din țara noastră. Evenimentul reprezintă și un omagiu adus celebrei Maria Bieșu. De-a lungul anilor, de la prima ediție și până în prezent, festivalul a reușit să capteze interesul publicului printr-o impresionantă selecție de artiști internaționali, ceea ce i-a consolidat statutul de promotor important al artei lirice și a baletului.

Tradițional, festivalul este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și se desfășoară la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și la Sala cu Orgă din Chișinău.

Orange Moldova este un promotor fidel al culturii din Republica Moldova, iar de mai mult de un deceniu, împreună cu Fundația Orange, creează un parteneriat de succes cu Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Mai multe detalii despre program și artiști pot fi găsite pe www.tnob.md.

Despre Fundația Orange Moldova

Fundația Orange Moldova a fost înființată în anul 2009, ca parte a organizației cu același nume la nivel internațional. Până în prezent, datorită investițiilor sale, au fost dezvoltate peste 150 de proiecte sociale, în valoare de circa 100 de milioane de lei. Fundația Orange Moldova dezvoltă proiecte în patru domenii cheie: educație și educație digitală; ajutor social populației; sănătate și dizabilități; cultură. Beneficiari ai proiectelor Fundației Orange Moldova sunt peste 400 de mii de persoane din toată țara.

În mai 2023, Fundația Orange a inaugurat Orange Digital Center, un hub de învățare pe parcursul vieții, unde fiecare poate dobândi competențele digitale și antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat.

Mai multe detalii despre Fundația Orange sunt disponibile pe pagina fundatia.orange.md.