29.10.2019

Înscrie-te la Smart Sustainable City – un hackathon de 50 de ore organizat în premieră de Orange și Dreamups

Chișinăul, la fel ca alte capitale din regiune, este cel mai mare centru urban al țării, dar și un oraș cu un potențial economic, social și cultural important. Deocamdată, însă, orașul se confruntă cu o serie de dificultăți ce împiedică dezvoltarea armonioasă a acestuia.

Compania Orange și comunitatea Dreamups te invită la prima ediție a hackathonului Smart Sustainable City, ca să găsim împreună soluții tehnologice și digitale pentru transformarea orașului în unul inteligent și sustenabil.

Smart Sustainable City se va desfășura între 15 și 17 noiembrie, în spațiile dedicate de la Orange kITchen. Împărțiți în echipe de câte 3-5 persoane, participanții vor elabora proiecte pilot ce se vor transforma în produse finale sustenabile și care vor putea fi implementate în infrastructura orașului chiar mâine.

Timp de 50 de ore, peste 50 de oameni creativi și inovatori, designeri, IT-ști, cercetători, ingineri, antreprenori, specialiștii în marketing, ecologie și lideri comunitari vor aplica soluții IT pentru rezolvarea celor trei probleme selectate: gestionarea eficientă a deșeurilor, eficiența energetică și mobilitatea.

Participanții vor fi ghidați de 10 mentori locali și internaționali, care vor ajuta echipele să adapteze și să îmbunătățească produsele create. Acestea vor fi evaluate de către un juriu format din experți, antreprenori, reprezentanți ai agențiilor guvernamentale și ai ONG-urilor din domeniu. Echipa cu cea mai inovativă idee va primi 40.000 lei, pentru a susține dezvoltarea inițială a proiectului.

Vino să participi la digitalizarea și modernizarea inteligentă a orașului Chișinău. Înscrie-te acum, completează Formularul de înregistrare până pe 12 noiembrie.

Mai multe detalii despre competiție găsești pe pagina de Facebook a evenimentului

Versiunea Desktop