16.10.2019

Înscriere-te la „Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chisinau”

7 octombrie 2019, Chișinău -- Transportul public din Chișinău poate fi modelat în funcție de fluxul real al oamenilor și fluctuația acestora în timpul zilei. UNDP Moldova a făcut echipă cu Agenția Spațială Europeană, Orange Systems, și Primăria mun. Chișinău pentru a folosi datele disponibile de mobilitate urbană şi a genera, în baza lor, soluţii ce răspund nevoilor utilizatorilor de transport public. 

Datele vor fi analizate în cadrul „Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chisinau” ce va fi organizat pe 25-27 octombrie, în Chișinău. Societatea civilă, comunitatea profesioniştilor IT şi a pasionaţilor de tehnologie sunt invitate să se înscrie la eveniment completând acest formular de înregistrare: https://bit.ly/2ptrnc6 . Termenul limită de înregistrare este 20 octombrie.

În premieră, vor fi suprapuse și analizate mai multe straturi de date care arată mișcarea oamenilor în oraș: popularea terenurilor, densitatea populației și mobilitatea urbană. La prima etapă a acestui proiect, Agenția Spațială Europeană a procesat datele primare de mobilitate (date depersonalizate), generând un set de date tehnice care va fi pus la dispoziția participanților. Astfel, timp de 3 zile, participanţii la hackathon vor veni cu soluții în poziționarea stațiilor de transport public, vor calcula necesarul de troleibuze/autocare și frecvența deplasării acestora în funcție de fluxul real de oameni din oraș și variația acestuia pe durata zilei.

Echipele vor fi ghidate de mentori experimentaţi de la Agenţia Spaţială Europeană, Orange Systems, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Primăria Chişinău. Mentorii vor ajuta participanții să analizeze straturile de date şi să dezvolte soluţii inovatoare pentru un oraş inteligent şi centrat pe necesitățile cetățenilor.

Evenimentul se va desfășura la Orange kITchen. Acceptă provocarea, învaţă lucruri noi şi câştigă premii generoase!

„Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chisinau” este rezultatul unui parteneriat inovator care reunește Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenţia Spaţială Europeană, Orange Systems, Primăria mun. Chişinău și laboratoarele inovatoare Green City Lab şi Milab.

Detalii despre eveniment găsiţi pe pagina de Facebook: https://bit.ly/2o37rfW

Video grafică eveniment: https://bit.ly/2OByytB

De ce să participi la Urban Mobility Hackathon?

Eşti pasionat de IT, tehnologii şi date? Până pe 20 octombrie poţi să te înscrii la Urban Mobility Hackathon. Timp de 3 zile, participanţii vor genera soluţii inovatoare pentru un oraş inteligent şi centrat pe necesitățile oamenilor. Ne propunem, împreună, să abordăm problemele cu care ne confruntăm zi de zi, să eficientizăm traficul rutier, mobilitatea cetăţenilor şi să îmbunătăţim infrastructura urbană.

În baza datelor analizate vei putea calcula numărul necesar de troleibuze/autobuze pentru Chișinău și frecvența deplasării acestora în funcție de fluxul real de oameni și variația acestuia pe parcursul zilei.

Dacă te mai întrebi de ce să participi la Urban Mobility Hackathon, iată câteva argumente cheie:

  1. Trei jucători mari din domeniu se convoacă în premieră pentru a face schimb de date – Orange Systems, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Agenţia Spaţială Europeană;
  2. Vei identifica soluții pentru problemele reale ale transportului public din Chişinău, pe care, ulterior, le vei putea implementa;
  3. Vei fi ghidat de mentori internaționali și locali, experți în analiza datelor, IT, transport, urbanism și alte domenii relevante;
  4. Vei avea acces la un training dedicat datelor anonimizate, cu care vei lucra pe parcursul evenimentului;
  5. Premii atractive: locul 1 – 4000$ sau vizită la Agenția Spațială Europeană, locul 2 – smart watch, locul 3 – fitness tracker.

Acceptă provocarea, învaţă lucruri noi şi câştigă premii generoase.

Înscrierile sunt disponibile până pe 20 octombrie. Formularul de înregistrare îl găsești aici: http://bit.ly/2pgvV5v

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi:

Dumitru Vasilescu, specialist politici, PNUD Moldova, Tel: +373 60056556 dumitru.vasilescu@undp.org

Ina Prisăcaru-Zglavuţă, specialistă în comunicare şi mass-media, PNUD Moldova, Tel: (+373 69)141006, ina.zglavuta@undp.org