29.03.2022

Internet Gigabit pentru școala ta, gratuit de la Orange

100 de instituții de învățământ din țară pot beneficia de Internet gratuit de la Orange timp de 2 ani.

Orange Moldova anunță lansarea proiectului „Internet Gigabit pentru școala ta”. Acesta prevede conectarea gratuită și prestarea serviciilor de Internet fix timp de doi ani pentru școli primare, gimnazii și licee, atât publice, cât și private din municipii și orașe.

Prin acest proiect, Orange Moldova continuă să investească în facilitarea accesului la Internet a sistemului educațional. Proiectul contribuie la eficientizarea procesului de studii, utilizarea metodelor inovative de predare, extinderea modalităților interactive de interacțiune în cadrul orelor, racordarea procesului național de educație la cel internațional.

Condițiile în care școala poate accesa Internet Gigabit gratuit de la Orange

De Internet gratuit de la Orange pot beneficia școlile din 35 de localități. În total sunt eligibile circa 100 de instituții. Pentru a accesa gratuit serviciile de Internet, instituțiile de învățământ general urmează să organizeze din resurse proprii conectarea prin cablu sau rețea Wi-Fi cel puțin 5 săli de clasă sau un etaj.

Orange va oferi Internet cu viteză de până la 1GB/200Mb, cu un punct de acces și un router inclus. Pe durata proiectului, Orange Moldova va asigura asistența tehnică pentru buna funcționare a rețelei. După expirarea celor 24 de luni, instituțiile de învățământ vor avea posibilitatea să beneficieze în continuare de serviciile de Internet, la un preț special.

Pentru a solicita participarea în proiect este necesar de a completa formularul de participare.

Data limită – 22 aprilie 2022, ora 16:00.

Lista școlilor beneficiare urmează să fie publicată pe www.orange.md la începutul lunii mai 2022.

Conectarea instituțiilor educaționale la Internet se va efectua în perioada mai – iunie 2022.

Proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta" este implementat de Centrul de Informații Universitare. Mai multe detalii privind proiectul pot fi aflate la numărul de telefon: 068220076 sau la eac@eac.md.

Conectarea instituțiilor educaționale la Internet de mare viteză este una dintre direcțiile strategice stipulate în Memorandumul de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație”, semnat între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, partenerii de dezvoltare și operatorii de servicii de Internet.

Orange Moldova și-a fortificat activitățile de responsabilitate socială prin intermediul Fundației Orange, care are un portofoliu vast de proiecte ce contribuie la educația digitală a societății. Printre cele mai importante sunt Clasa Viitorului, Women Digital Center, Solidarity FabLab, Dreamups etc.

Anual, de suportul Orange și al Fundației Orange, beneficiază peste 100000 de beneficiari.

Mai multe detalii pot fi găsite pe http://www.orange.md/digital