08.04.2019

Învață tehnologia și programarea roboților la atelierele Orange Innovatic Academy

Copiii pasionați de tehnologii moderne și inovative pot învăța acum să utilizeze în mod interactiv roboțeii Minirobo la atelierele practice „Innovatic Academy”, organizate în cadrul INNOVATIC FEST ROBOSHOW, expoziție care se desfășoară în premieră în Republica Moldova. Orarul workshop-urilor poate fi consultat aici.

Inițiativa de lansare a atelierelor de robotică pentru copii aparține companiei Orange Moldova și este implementată cu suportul Centrului de Informații Universitare. La ateliere pot participa gratuit toți copiii care vin să viziteze expoziția INNOVATIC FEST ROBOSHOW.

Scopul masterclass-urilor este transformarea modului în care copiii învață despre tehnologie și programare, precum şi sprijinirea procesului de învățare și dezvoltare a logicii și a gândirii computaționale. Atelierele sunt dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani și le oferă acestora un mod simplu și captivant de a învăța noțiunile de bază ale programării și roboticii.

Angela MUŞET, Director Executiv, Centrul de Informaţii Universitare: "Prin lansarea acestor ateliere ne propunem să oferim copiilor cel mai bun start în utilizarea tehnologiilor informaționale și să le punem la dispoziție un spațiu modern, care să-i ajute să-și dezvolte, într-un mod interactiv, abilitățile în domenii precum știință sau tehnologie".

În cadrul atelierelor, copiii interacționează cu roboțeii Minirobo, care sunt divizați pe trei niveluri de complexitate: I Basic, II Intermediate, III Advanced. Nivelul Basic este preconizat pentru cei mai mici utilizatori. Intermediate și Advanced sunt dedicate utilizatorilor mai avansați în robotică. Obiectivul educațional al acestor roboți este dezvoltarea abilităților științifice și de gândire creativă. Instruirile cu ajutorul roboților Minirobo le oferă copiilor următoarele beneficii:

  • Stimularea abilităţilor de concentrare asupra problemelor şi rezolvarea acestora;
  • Îmbunătățirea abilităților de leadership și de comunicare prin intermediul activităților în grupuri mici;
  • Chiar și cu ghidarea unui facilitator, principiul de bază este promovarea unui mediu de învățare independent.

Pe durata workshop-ului, copiii sunt ghidaţi de către studenții Facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, care le explică noţiunile elementare de programare și utilizare a roboților.

Toți cei interesați să descopere fascinanta lume a roboticii și programării sunt așteptați la Innovatic Academy de luni până duminică, până în data de 12 mai 2019, la Muzeul Național de Istorie. Biletul de participare poate fi cumpărat la casele muzeului.

Versiunea Desktop