21.07.2020

Mariusz Gatza, vicepresedinte Orange Polonia este noul CEO Orange Moldova

Astăzi, 21 iulie, Mariusz Gatza,Vicepreşedinte Orange Polonia, responsabil de piaţa consumatorilor B2C a acceptat oferta Grupului Orange pentru a deveni Director General Orange Moldova din 1 noiembrie 2020.

Ramon Fernandez, Director adjunct al Orange Group responsabil de Europa și membru al Consiliului de Supraveghere al Orange Polonia a declarat: „Sunt foarte mulțumit că Mariusz Gatza a acceptat oferta de a deveni CEO al Orange Moldova. Aceasta este o recunoaștere clară a abilităților manageriale ale lui Mariusz și a rolului său important în transformarea cu succes a operațiunilor poloneze din ultimii ani. Moldova este o piață importantă și foarte inovatoare în cadrul amprentei Orange și sunt sigur că Mariusz în calitate de CEO va aduce noi experiențe și abilități în echipă. Îi doresc tot ce este mai bun în noul său rol. ”

Cu o experienţă vastă de peste 20 de ani la Orange Polonia, Mariusz Gatza a deţinut în ultimii 11 ani mai multe funcții de conducere, inclusiv a fost responsabil pentru segmentul Bussiness şi Mass Market. De asemenea a lansat cu succes oferte majore, inovatoare, precum Orange Love și Orange Flex în Polonia. Mariusz Gatza este și președintele Comitetului de etică al Orange Polonia. Din noiembrie 2013 a fost vicepreședintele consiliului de administrație pentru segmentul de afaceri. Din 2011, este membru al Coaliției președinților - voluntari, implicându-se activ în activități de voluntariat și promovând principiile responsabilității sociale corporative.

Și-a început cariera profesională în Grupul Elektrim, unde în 1995-2000 a co-creat planurile de afaceri ale operatorilor de telecomunicații locale. Din 2001, a lucrat în grupul TP (Telekomunikacja Polska) în calitate de director al departamentului multimedia și a fost responsabil de dezvoltarea ofertei de acces la internet pentru piața de vânzare cu amănuntul. În 2005-2009 a fost responsabil pentru piața de afaceri a grupului TP. Din 2009, a fost directorul executiv al grupului TP în domeniul vânzărilor și serviciilor pentru clienți și președintele consiliului de administrație al PTK Centertel (operatorul mobil al grupului TP), pe care l-a deținut până la fuziunea PTK Centertel cu TP.

Este absolvent al Universității de Tehnologie și Agricultură din Bydgoszcz și al Universității din Varșovia, deține de asemenea diplome de MBA de la Universitatea Illinois din Urbana Champaign și AMP de la INSEAD.

Acesta va prelua poziția de CEO Orange Moldova după ce Julien Ducarroz a fost numit în funcţia de Director General Orange Polonia.

Versiunea Desktop