24.01.2020

Orange a fost desemnată cea mai performantă reţea din Moldova de 7 ori consecutiv

Lider incontestabil pe piața de telecomunicații după numărul de clienți, Orange Moldova a dovedit, o dată în plus, că are cea mai performantă rețea de telefonie mobilă și Internet din țară. Astfel, în 2019 Orange a reușit să obțină consecutiv al 7-lea certificat ce confirmă calitatea superioară a rețelei sale, comparativ cu alţi operatori.

Măsurările tehnice au fost efectuate în perioada 17 noiembrie – 7 decembrie 2019, de către experții de la compania europeană Systemics-Pab. Testele independente au fost făcute în localitățile: Chișinău, Orhei, Soroca, Ungheni, Vulcănești, Bălți, Cahul, Căușeni, Comrat, Drochia, Ialoveni, Edineț, precum și pe drumurile naționale ce leagă aceste localități.

Cea mai bună viteză Download și cea mai bună experiență de navigare pe Web

Potrivit experților, Orange Moldova are cea mai performantă rețea 4G în ce privește viteza de descărcare și cel mai mare punctaj înregistrat pentru serviciile Data. La fel, testele au arătat că Orange oferă cea mai bună experiență de navigare pe Web clienților săi.

Măsurările curente au confirmat că Orange pune la dispoziţie cea mai bună calitate a vocii prin rețelele 2G/3G şi cel mai rapid timp de stabilire al apelurilor. În cazul apelurilor prin VoLTE, când ambele dispozitive erau conectate în reţeaua 4G, am obţinut cel mai bun rezultat la timpul de stabilire al apelurilor, dintre toate ţările Grupului Orange unde s-au mai efectuat aceste măsurări.

Orange Moldova – cea mai mare acoperire 4G

Măsurările experților de la Systemics-Pab au demonstrat că, la nivel național, Orange Moldova este operatorul cu cea mai mare acoperire 4G.

Testele au arătat o calitate foarte înaltă a vocii în apelurile multimedia, depășind rețelele tradiționale 2G și 3G. De asemenea, experții au confirmat că, în comparație cu principalii săi competitori, Orange oferă cea mai bună calitate video (VMOS) şi cel mai rapid timp de redare video pe YouTube.

Orange investește anual în echipamente de ultimă generație, atât pentru îmbunătățirea rețelei sale, cât și pentru extinderea acesteia. Totul, pentru ca utilizatorii Orange Moldova să se bucure de cea mai bună experiență de comunicare și navigare pe Internet, chiar și în cele mai greu-accesibile regiuni ale țării.

Versiunea Desktop