11.07.2019

Orange își reconfirmă statutul de cea mai performantă rețea din Moldova

Lider incontestabil pe piața de telecomunicații după numărul de clienți, Orange Moldova a dovedit o dată în plus că are cea mai performantă rețea de telefonie mobilă și Internet din țară. Astfel, în 2019 Orange a reușit să obțină al 6-lea Certificat consecutiv ce confirmă calitatea superioară a rețelei sale, comparativ cu cele ale altor operatori.

Măsurările tehnice au fost efectuate în perioada 27 martie – 9 aprilie 2019, de către experții de la compania europeană Systemics-Pab. Testele independente au fost făcute în localitățile: Chișinău, Orhei, Soroca, Ungheni, Vulcănești, Bălți, Cahul, Căușeni, Comrat, Drochia, Ialoveni, Edineț, precum și pe drumurile naționale ce leagă aceste localități.

Cea mai bună viteză Download și cea mai bună experiență de navigare pe Web

Potrivit experților, Orange Moldova are cea mai performantă rețea 4G în ce privește viteza de descărcare și cel mai mare punctaj înregistrat pentru serviciile Data. Testele au arătat și cea mai bună experiență de navigare pe Web oferită clienților de Orange.

Deși nu este o noutate, măsurările curente au confirmat că Orange continuă să ofere cea mai bună calitate a vocii și prin rețelele 2G și 3G.

Orange Moldova – cea mai mare acoperire 4G

Măsurările experților de la Systemics-Pab au demonstrat că, la nivel național, Orange Moldova este operatorul cu cea mai mare acoperire 4G.

Testele au arătat o calitate foarte înaltă a vocii în apelurile multimedia, depășind rețelele tradiționale 2G și 3G. De asemenea, experții au confirmat că, în comparație cu principalii săi competitori, Orange oferă și cea mai bună calitate video pe YouTube (VMOS).

Orange investește anual în echipamente de ultimă generație atât pentru îmbunătățirea rețelei sale, cât și pentru extinderea acesteia. Totul, pentru ca utilizatorii Orange Moldova să se bucure de cea mai bună experiență de comunicare și navigare pe Internet, până și în cele mai greu-accesibile regiuni ale țării.

Spune-ne unde crezi că rețeaua Orange Moldova ar putea fi îmbunătățită folosind Formularul de feedback.