07.06.2018

Orange Moldova investeşte semnificativ în calitatea reţelei

Orange Moldova investeşte cu prioritate în calitatea serviciilor şi alocă resurse considerabile în modernizarea reţelei.

Mai bine de 80 mil. lei s-au direcţionat în proiectul Single RAN în sudul ţării care presupune migrarea la un singur sistem 2G/3G/4G şi înlocuirea echipamentului existent cu unul de ultimă generație. Proiectul Single RAN urmează sa fie implementat în Chişinău, în centrul şi în nordul ţării, aşa încât clienţii din întreaga ţară să beneficieze de servicii de calitate tot mai sporită.

Implementarea acestui proiect permite utilizatorilor să se bucure de interoperabilitatea între tehnologiile 2G, 3G şi 4G , adică posibilitatea utilizării serviciilor de diferită natură (voce şi Internet) în timp real, automatizarea acestor procese, îmbunătăţirea calităţii şi preciziei datelor, diminuarea duratei prestării serviciilor.

Prima etapă a proiectului a fost deja implementată în sudul ţării, pentru aproximativ 15% din populaţia ţării. Astfel, clienţii Orange din Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Ceadîr – Lunga, Cimişlia, Comrat, Leova, Taraclia şi Vulcăneşti beneficiază acum de cele mai performante servicii telco din ţară care oferă:

  • Interoperabilitate între 3 tehnologii - 2G, 3G şi 4G
  • Calitate îmbunătăţită a vocii şi sunetului în 2G
  • Implementare de noi funcţionalităţi
  • Experienţe îmbunătăţite în utilizarea serviciilor 2G
  • Reglementarea mai operativă a situaţiilor apărute
  • Optimizarea resurselor energetice şi protejarea mediului înconjurător

Orange Moldova continuă să investească masiv în modernizarea și performanța rețelei.

Îmbunătăţirea continuă a reţelei este o prioritate pentru Orange, acest proiect fiind extins deja şi în centru ţării, în Hânceşti, Ialoveni şi Chişinău.

Dorim să amintim că fiecare dintre clienţii noştri poate contribui la sporirea calitatea reţelei Orange. Ajută-ne să îmbunătăţim reţeaua şi lasă-ne feedbackul tău aici accesând www.omd.md/retea

Versiunea Desktop