29.10.2018

Orange Moldova și-a prezentat soluțiile de securitate cibernetică la „Moldova Cyber Week 2018”

Orange Moldova este singura companie TELCO din Moldova care oferă produse și servicii avansate de securitate cibernetică. În același timp, oferta Orange reprezintă unica soluție pe piață bazată pe platforme locale. Ultimele tendințe în domeniu și soluțiile inteligente de securitate de la Orange au fost prezentate în cadrul „Moldova Cyber Week 2018”.

Evenimentul susținut de Orange Moldova a reunit oficiali și experți în domeniu din SUA, Marea Britanie, Italia, Olanda, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, România, Ucraina, Bulgaria, care au abordat teme ce țin de domeniul securității cibernetice și căile de răspuns la amenințările survenite din spațiul cibernetic.

Lumea evoluează într-un ritm fără precedent, iar riscurile de securitate în spațiul cibernetic afectează proprietatea intelectuală, operațiunile de afaceri, serviciile de infrastructură şi, desigur, încrederea consumatorilor. Pe parcursul anului 2018, a fost înregistrată o creștere cu circa 26%, a numărului atacurilor cibernetice în spațiu informațional, astfel afectând afacerile companiilor, care folosesc sisteme informatice, baze de date, sisteme de plată online şi în special cele care desfăşoară activităţi online.

Pentru a răspunde necesităţii de securitate, Orange oferă clienţilor săi corporativi următoarele soluţii şi servicii de securitate IT avansate, precum:

  • CyberShield - soluţie ce detectează în timp real şi blochează accesul softurilor maliţioase la reţeaua de date. Acest serviciu este oferit gratuit abonaţilor corporativi Internet fix Orange Moldova, care are ca scop protejarea clienților împotriva furtului datelor personale sau preluarea controlului asupra dispozitivului în urma infectării acestora cu soft malițios.
  • Orange Moldova CERT - o unitate specializată în cadrul Orange Moldova, responsabilă pentru securitatea informațională a companiei și siguranța utilizatorilor ce folosesc serviciile Internet ale companiei.
  • CERT Pro – un serviciu care oferă un set de instrumente de protejare și răspuns la amenințările de securitate cibernetică doar abonaților corporativi Internet fix Orange Moldova.
  • Protecție DDoS - o soluţie tehnică de protecţie a sistemelor informaţionale împotriva atacurilor cibernetice de tip DDoS - Distributed Denial of Service.
  • Serviciu de supraveghere video în infrastructura cloud privat Orange.
  • Soluţii PAM (Privileged Access Management) pentru gestionarea utilizatorilor distanți, accesului şi conturilor privilegiate.
  • Soluţii de “SIEM” – Security Incident and Event Management pentru identificarea, tratarea avansată și operarea ecosistemului de protecție și răspuns la incidente de securitate IT.

Mai multe detalii despre soluţiile de securitate cibernetică de la Orange sunt disponibile pe pagina dedicată cybersecurity.orange.md.

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007 a devenit Orange Moldova. Compania este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil din Moldova, iar recent şi-a extins portofoliul, oferind Internet şi TV Acasă. Actualmente, peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua companiei, în care activează o echipă de peste 1200 de angajaţi. Orange deţine cea mai extinsă şi avansată reţea 3G+ şi 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, Orange deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.

Versiunea Desktop