29.11.2018

Orange Moldova vă atenționează despre creşterea riscurilor de atacuri cibernetice de tip DDoS

Stimați clienți,

Vă aducem la cunoștință că în ultima săptămână în Moldova a crescut brusc numărul de atacuri de tip DDoS asupra companiilor. Acestea sunt comise de hackeri cu experiență, cu scopul de a extorca apoi recompense financiare imense.

Ce sunt atacurile DDoS? Sunt acțiuni organizate ce au ca scop să scoată din funcțiune sistemele informatice ale companiei. Un atac DDoS presupune că același server sau adresă web este accesată simultan de un număr extrem de mare de surse. În rezultat, sistemele devin nefuncționale, iar activitatea companiei este stopată pe o perioadă nedeterminată.

Recent, echipele de securitate informatică ale companiei Orange au detectat și stopat mai multe astfel de atacuri asupra clienților corporativi abonați Internet fix. Pentru a-i proteja, Orange a intervenit prompt, activând soluţia de Protecţie DDoS pentru fiecare client în parte și a lucrat continuu până la soluționarea cu succes a tuturor cazurilor.

Pentru a preveni potențiale atacuri cibernetice, CERT* Orange Moldova recomandă abonaților corporativi Internet Fix serviciul Protecţie DDoS. Soluția de Protecţie DDoS este o inovație oferită clienților de către Orange Moldova. Aceasta funcționează 24/7, protejând clienții împotriva majorității tipurilor de atacuri DDoS, indiferent de volumul acestora.

Mai multe detalii despre cum funcționează serviciul Protecţie DDoS și tarife, găsiţi pe https://cert.orange.md/ro/ddos

*CERT.orange.md (Computer Emergency Response Team) este o unitate specializată în cadrul Orange Moldova, responsabilă pentru securitatea informațională a companiei și siguranța utilizatorilor ce folosesc serviciile Internet ale companiei.

Versiunea Desktop