13.06.2019

Orange Systems susține femeile antreprenoare la Startup Weekend Women

Orange Systems a susținut, în calitate de partener, a doua ediție Startup Weekend Women, concurs dedicat tinerelor și femeilor antreprenoare care visează să-și lanseze propria afacere în diferite domenii

Prin susținerea acestui concurs, Orange Systems își reconfirmă statutul de promotor activ al inovației și al dezvoltării tehnologiei şi performanţei, iar promovarea femeilor antreprenoare constituie o direcție strategică a companiei. Dovadă a faptului este și Orange Systems – companie IT, prin intermediul căreia Orange Moldova contribuie la consolidarea şi dezvoltarea acestei direcţii de business.

Startup Weekend Women 2019 a adunat împreună 30 de tinere, care au lucrat timp 54 de ore la dezvoltarea unei idei de startup.

Cele mai interesante idei de startup-uri au fost premiate cu burse pentru participarea la UpFactory, vouchere din partea Visitor Analytics și abonamente la Generator Hub. Ideile câștigătoare au fost selectate conform criteriilor competiției: model de afaceri, validarea clientului, execuție și design.

Câștigătoarele Startup Weekend Women Chișinău 2019 sunt:

Locul III – „Get Your Cheese”

Get your cheese este un proiect care te poate ajuta să îți creezi interactiv o nouă carieră. Produsul este dedicat profesioniștilor care au decis să facă o schimbare nu doar a job-ului, dar şi a domeniului de activitate. Platforma îi va ajuta să afle dacă un anumit loc de muncă este potrivit pentru ei, dacă merită să aloce timpul lor și dacă sunt gata să se dedice complet.

Locul II – „Art Café”

Art Café este un program care vine să ofere suport potențialului creativ din regiune. Dacă ești o persoană creativă, interesată să comunice cu oameni la fel de creativi, atunci trebuie să vii aici. Ce zici de o cafenea cu produse de patiserie delicioase pe care le poţi împărți la aceeași masă cu un designer, artist sau scriitor?

Locul I – „Organic life BOX”

Organic Life BOX este un proiect care creează și vinde cutii cu produse ecologice agricole locale. Aceasta presupune livrarea la domiciliu a produselor și bunurilor ecologice în cutii speciale. Acum poți, fără prea mult efort, să te bucuri de produse naturale cu Organic Life BOX.

Pentru ediția din acest an, 6 mentori cu experiență au fost aici pentru a adresa întrebări și pentru a oferi feedback și expertiză, doi dintre care s-au alăturat printr-un apel online: Mariana Gurghiş, Director General @Amarela, Viorica Cerbuşcă, Fondator @NIKA Generation, Olesea Fortună, Președinte @GEN Moldova, Corina Ştirbu, CMO @Visitor Analytics, Olesea Lungu, CEO @Digital Agency „PROVISION” și Cătălina Catana, antreprenor, facilitator de inovare, entuziast în educație.

Startup Weekend Women presupune o serie de evenimente axate pe susținerea femeilor și a tinerelor care își doresc să intre în contact cu lumea tehnologică și antreprenorială într-un mediu sigur.

Evenimentul a fost organizat de Generator Hub, cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Suedia, și partenerii Orange Systems, UN Women Moldova, Dreamups, Visitor Analytics și Business Center Kentford.