04.08.2021

Orange Systems susţine tinerii interesaţi de Învăţământul Dual

Premii de valoare pentru cei pasionaţi de Învăţămăntul Dual

Orange Systems, hub-ul IT al companiei Orange Moldova, este un partener de încredere al Învăţămăntului Dual. Deja al doilea an, Orange Systems, susţine maratonul virtual Dual Quest, parte a campaniei de promovare a Învăţămăntului Dual. În cadrul ediţiei din acest an, 130 de tineri din clasele a VIII-a și a XI-a, timp de două săptămăni, au avut posibilitatea să descopere avantajele învățămăntului profesional tehnic alternativ.

Şapte participanţi care au rezolvat un număr maxim de sarcini şi s-au manifestat prin implicare şi originalitate în cadrul concursului online, au fost desemnaţi finalişti ai ediţiei curente. Aceştia au fost premiaţi de Orange Systems cu: smartphone-uri performante, o tabletă, boxă, căşti, un ceas şi o brăţară inteligentă.

Olga Surugiu, Director Orange Systems: “ Odată cu aderarea la Învăţămăntul Dual, compania contribuie constant la susţinerea tinerilor dotaţi şi talentaţi, promovănd inițiativele inovative, care răspund necesităților elevilor de a îmbrățișa o profesie care să le aducă atăt experiență și abilități practice, căt și remunerare financiară. Pentru noi, in calitate de angajator, este o oportunitate de a instrui personal calificat de o înaltă performanță conform propriilor necesități, care ulterior, vor suplini răndurile specialiştilor calificaţi ai Orange Systems.”

Orange Systems susţine tinerii pasionaţi de IT

Astfel, în perioada 2020-2022, în colaborare cu Centrul de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale, 12 tineri învaţă şi muncesc în echipa Orange Systems, pentru a deveni programatori calificaţi, pregătiţi să se angajeze în cămpul muncii.

Învățămăntul Dual reprezintă o modalitate specială de instruire și formare profesională. Conform acordului de cooperare semnat de către Orange Systems şi Centrul de Excelenţă în Informatică şi Tehnologii Informaţionale, responsabilitățile de instruire și formare sunt partajate între partenerii duali – companie (locul de muncă) și instituția ÎPT – în raport de 50% la 50%. Elevii-ucenici au statut asimilat angajaților, semnănd un „Contract de ucenicie”, în baza căruia beneficiază de un salariu de ucenicie.

Orange Systems - angajator de top pe piaţa IT

Echipa Orange Systems promovează o nouă filozofie de lucru în domeniu IT. Creativitate, interacțiune și agilitate sunt caracteristicile de bază ale campusului IT al companiei – Orange Systems.

Toate acestea, de rănd cu spațiul inovativ Orange {kITchen}, definesc profilul angajatorului Orange Systems - unul atractiv, responsabil și uman.

Despre Orange Systems

Orange Systems, este hub-ul IT al Orange Moldova, rezident al parcului IT, în care se regăsesc peste 600 de angajaţi. Mai mult de 50 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea şi asigurarea calităţii, controlul şi managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence şi big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.

Versiunea Desktop