22.11.2022

Orange Systems te invită să participi la Hackathon-ul pentru Incluziune și Accesibilitate în Moldova

Orange Systems și Huawei Moldova, în colaborare cu acceleratorul de inovații și antreprenoriat Dreamups, anunță înscrierile la Hackathon-ul pentru Incluziune și Accesibilitate care va avea loc între 2 și 4 decembrie la Orange kITchen. Scopul hackathon-ului este de a identifica soluții inovative pentru principalele probleme cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în Republica Moldova.

Orange Systems susține incluziunea socială prin tehnologie

Prin susținerea Hackathon-ului pentru Incluziune și Accesibilitate în calitate de partener general, Orange Systems promovează incluziunea socială și digitală a persoanelor cu dizabilități. De asemenea, Orange Moldova, alături de hub-ul său IT, Orange Systems, facilitează integrarea profesională a persoanelor cu dizabilităţi și asigură condiții adaptate de muncă, sedii accesibilizate pentru nevoile acestora şi locuri de parcare, fapt ce reconfirmă statutul de angajator incluziv.

Cine poate să se înscrie

La Hackathon-ul pentru Incluziune și Accesibilitate se pot înscrie persoanele pasionate de IT, inginerie, design, marketing și cărora le place să creeze soluții inovative pentru a ajuta la o integrare mai bună a persoanelor cu dizabilități în viața de zi cu zi.

Timp de 48 de ore, în cadrul mai multor echipe, participanții vor aborda provocările din societate și vor crea resurse tehnologice utile care vor ajuta în direcții precum:

  • Angajarea persoanelor cu dizabilități în câmpul muncii;
  • Facilitarea accesului la informație și la servicii medicale online;
  • Asigurarea accesului la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 pentru persoanele cu deficiențe de auz și de vorbire.

Participarea în cadrul hackathon-ului este gratuită, iar înscrierea poate fi realizată până pe 1 decembrie, în baza formularului de înregistrare: https://bit.ly/Hackathon_Incluziune_Accesibilitate

Etapele hackathon-ului:

În prima zi, participanții vor beneficia de un training, unde le vor fi explicate provocările cu care se întâlnesc persoanele cu dizabilități. Ulterior, ei vor genera idei pentru problemele abordate și vor fi create grupurile de lucru. După validarea ideii, participanții vor crea un prototip al soluției generate. În final, echipele vor prezenta rezultatul muncii de trei zile în cadrul evenimentului Demo Day.

Cele mai bune idei generate vor fi premiate de către Orange Systems și Huawei Moldova:

Locul 1 – 30000 lei

Locul 2 – 20000 lei

Locul 3 – 10000 lei


Locația - Orange kITchen, str. Calea Ieșilor 8, Chișinău.

Hackathon-ul pentru Incluziune și Accesibilitate este organizat de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată anual la 3 decembrie, și vine să sensibilizeze societatea față de dificultățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.

Orange Systems susține Hackathon-ul pentru Incluziune și Accesibilitate în calitate de Partener General. Evenimentul este organizat de acceleratorul de inovații și antreprenoriat Dreamups și este susținut de Huawei Moldova. Partenerii de comunitate – Keystone Moldova, Asociația „Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova” (AOPD) și Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova. Partener media - Simpals.

Despre Orange Systems

Orange Systems este hub-ul IT al Orange şi unul dintre cele mai mari hub-uri IT din ţară. Fiind rezident al parcului IT în care se regăsesc peste 600 de angajaţi, Orange Systems îşi reconfirmă poziţia de al doilea angajator pe piaţa de tehnologii informaţionale din Moldova. Mai mult de 50 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea şi asigurarea calităţii, controlul şi managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence şi big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.