21.09.2023

#SuperCoders revine. Înscrie școala ta la cel mai grandios proiect de coding din Moldova.

Orange Moldova anunță startul înscrierilor pentru cea de-a şaptea ediție a proiectului național #SuperCoders.

Cu #SuperCoders, 1400 de elevi și 70 de profesori din 70 de gimnazii și licee din țară, vor da frâu liber imaginației și vor descoperi oportunitățile nemărginite de învățare care le oferă tehnologia.

Cel mai grandios proiect de coding din Moldova, #SuperCoders, este realizat cu susținerea financiară integrală a Orange Moldova și implementat de Centrul de Informații Universitare.

Cui se adresează proiectul #SuperCoders

Proiectul #SuperCoders este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, care au acces zilnic la tehnologie și învață intuitiv să o utilizeze. Aceștia pot deveni creatori de noi universuri și lideri cu viziuni de proiecte prin învățarea conceptelor de bază de programare Scratch și a tehnicii drag&drop. Programarea creativă îi ajută să-și descopere potențialul IT, să-și dezvolte imaginația, să creeze propriile povești interactive, animații și jocuri, construindu-și o lume proprie, pe care și-o doresc.

Cu #SuperCoders, elevii descoperă oportunități nelimitate de învățare oferite de tehnologie, dar și un nou model captivant, util și responsabil de utilizare a timpului la calculator.

Cum participi la #SuperCoders

Pentru a înscrie şcoala în proiect, profesorul de informatică va completa formularul de participare  până pe 9 octombrie, dată limită de aplicare la proiect. Înscrierile se vor face pe principiul primul venit - primul servit.

Primele 70 de instituții înscrise, care corespund criteriilor de eligibilitate, vor fi selectate pentru participare. Lista școlilor participante va fi publicată pe 11 octombrie.

Ulterior, cei 70 de profesori din şcolile selectate vor participa la formarea de formatori, care va avea loc pe 14 octombrie la Chișinău și Bălți şi va fi livrată de către experţii Orange. Iar pe 21 octombrie, fiecare dintre cei 70 de profesori va organiza un atelier de coding pentru 20 de elevi în propria școală.

Mai multe informaţii despre regulamentul proiectului, criterii de eligibilitate și alte detalii organizatorice, pot fi găsite aici.

Despre #SuperCoders

#SuperCoders este un proiect internațional inițiat și dezvoltat de Grupul Orange, începând cu anul 2014, și lansat în Moldova în 2016. De-a lungul celor șase ediții realizate, acest proiect a reunit o echipă de peste 6000 de "supercoderi", care au experimentat bucuria coding-ului creativ. Prin acest proiect ambiţios, Orange Moldova își propune să contribuie la educația digitală a tinerei generații și să dezvolte abilități pentru o educație de calitate.