11.11.2020

Vezi cum a trecut primul InspiratiON Session în regim online

Pentru cei pasionați de IT, noile tehnologii și inteligența artificială, Orange Systems a organizat prima ediție online a evenimentului InspiratiON Session.

Prima ediţie online a fost dedicată subiectului „De ce avem nevoie de etică în inteligența artificială”. Participanţii s-au inspirat de la Maria Axente, membră a consiliul consultativ pentru implementarea politicilor de inteligenţă artificială din Parlamentul Marii Britanii, recent numită consilier pentru programele UNICEF # AI4Children și WEF Generation AI.

La eveniment s-au alăturat online peste 600 de persoane, dornice să afle mai multe despre inteligența artificială și modul în care aceasta trebuie implementată fără a influența libertatea de decizie și acțiune a utilizatorilor.

Maria Axente, membră a consiliul consultativ pentru implementarea politicilor de inteligenţă artificială din Parlamentul Marii Britanii în cadrul evenimentului:
„Fiecare nouă tehnologie vine şi cu noi provocări, iar AI nu este o excepție. Companiile mari încep să acorde atenție conflictelor etice pe care aplicațiile de inteligență artificială le pot provoca în mod neașteptat, dar acest proces merge lent. Foarte mulţi cred că inteligenţa artificială ţine doar de Silicon Valley, pe când ea de fapt este prezentă în viaţa noastră de zi cu zi, de aceea cu atât mai important este să înțelegem cum funcționează şi cum ar trebui să o folosim şi să o reglementăm. Întrebarea este cum se poate face într-un mod în care să nu stagneze inovația, precum și să echilibreze în continuare beneficiile AI cu riscurile pe care le prezintă, pe măsură ce AI devine tot mai încorporată în viața noastră.”
Olga Surugiu, Director Orange Systems:
„Subiectul discutat astăzi este unul foarte important pentru Orange Systems, iar în virtutea schimbărilor dinamice care au loc acum, în mod special, ar trebui subliniate riscurile colaterale ale industriei. Este pentru prima dată când la InspiratiON session avem o invitată, o doamnă, şi suntem mândri de acest lucru, pentru că unul dintre angajamentele Orange Systems este de promova accesul la joburile tech şi IT în rândul femeilor.”
Despre importanţa susţinerii femeilor în domeniul tech a menţionat şi speakerul evenimentului:
: „Mă bucur că unul dintre obiectivele Orange Systems este de a susține femeile din domeniul tech, pentru că aceasta este şi una dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâlnim în AI. Sunt foarte puține femei care lucrează în AI. Recent s-au făcut studii şi s-a ajuns la concluzia că sunt sub 18% la sută.”
Cei care nu au reuşit să participe la eveniment sau îşi doresc să-l revadă, pot accesa unul dintre linkurile de mai jos:

Facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=742543749672430

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=r6yPXt-lpOQ&t=4977s

Privesc.eu: https://www.privesc.eu/arhiva/92410/Evenimentul--InspiratiON-session-cu-Maria-Axente--De-ce-avem-nevoie-de-etica-in-inteligenta-artificiala--

Prin astfel de evenimente, Orange Systems își reiterează ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității. Pe lângă discutarea subiectului în sine, evenimentul a permis, de asemenea, Orange Systems să sprijine fetele și femeile care ar putea dori să se regândească în domeniul IT și tehnologie.