Înapoi

Unde stochez informaţia

 

Toată informaţia de pe dispozitivele tale: computer, telefon, tabletă sau un alt dispozitiv ce are conexiune Internet, o poţi păstra în „cloud”. Astfel, vei avea o copie de rezervă a fotografiilor, muzicii, documentelor, video-urilor importante pentru tine. Serviciul este oferit de mai multe companii din întreaga lume, cum sunt Google, Amazon, IBM, Oracle ş.a.

Stocarea în „cloud” îţi permite să păstrezi fotografii, muzică, documente, înregistrări video etc., în spaţiul propus de către compania care îţi oferă acest serviciu. Practic, poţi avea acces la datele tale fără a le păstra în calculator tău, telefon sau alt dispozitiv cu memorie internă. Îţi recomandăm să utilizezi serviciile Cloud oferite de companii de încredere. Mai jos este selecția unora dintre cele mai bune cloud-uri:

 

Google Drive – cu un cont Google, beneficiezi gratuit de spațiu de stocare de 15 GB. Acesta este folosit de Google Drive, Gmail și Google Foto, astfel încât să poți stoca fișiere, să salvezi atașamentele de e-mail și să faci backup fotografiilor și videoclipurilor din memoria dispozitivului tău.

 

Dropbox – unul dintre primele servicii de „Cloud” și este, probabil, cel mai popular. Fiecare utilizator primeşte gratuit 2 GB spațiu de stocare. Poţi crește acest spațiu recomandând prietenilor tăi utilizarea serviciului.

 

OneDrive - este un serviciu de stocare oferit de Microsoft pentru păstrarea fișierelor în Cloud. Este gratuit pentru toţi cei care dețin un cont Microsoft. Dacă folosești un computer sau laptop cu Windows 10, o tabletă Microsoft Surface, este posibil să cunoşti ce este „OneDrive”. Același lucru este valabil dacă folosești Office 365 sau un smartphone cu Android. OneDrive îţi oferă gratuit 5 GB spațiu de stocare. Îl poți mări urmând ofertele companiei.

 

iCloud - îţi stochează în siguranță pozele, clipurile video, documentele, muzica, aplicațiile și multe altele și le păstrează actualizate pe toate dispozitivele tale.  Serviciul îţi permite să distribui cu ușurință poze, calendare, localizări și multe altele cu prietenii sau familia ta. Poți să foloseşti iCloud chiar și pentru a-ţi găsi dispozitivul, dacă îl pierzi. iCloud oferă un spațiu de stocare gratuit de 5 GB. Poți să îl măreşti pentru o taxă adiţională.

 

 


Vezi secţiunea orange ajutor abonament unde găseşti răspuns la alte întrebări despre serviciile disponibile cu abonament lunar.

Te-a ajutat acest raspuns?