Înapoi

Cum sunt taxat dacă utilizez redirecționarea apelurilor în Roaming

Redirecţionarea apelurilor o poți programa doar dacă ai cu tine telefonul mobil și cartela SIM. Programarea pe o altă cale nu este posibilă. Operatorul de telefonie mobilă nu te poate ajuta. Dacă doreşti să utilizezi redirecţionarea apelurilor pe perioada când vei fi în Roaming, îţi recomandăm să o activezi când eşti acasă, în rețeaua Orange Moldova. De această acţiune va depinde prețul apelurilor redirecționate.

 

  1. Dacă activez redirecţionarea apelurilor când sunt acasă, în rețeaua Orange Moldova

  2. Dacă activez redirecţionarea apelurilor când sunt deja peste hotare și utilizez Roaming

 

 

Activează redirecţionarea apelurilor când ești acasă, în rețeaua Orange Moldova

Activând redirecționarea tuturor apelurilor când ești în rețeaua Orange MD, fără să specifici una din 4 condiții: în afara ariei, telefon deconectat, ocupat sau lipsă răspuns, formează codul:

**21*+373 numărul de telefon fără zero la început #

Datorită setării făcute în rețeaua operatorului de acasă, apelurile primite, redirecționate către un alt număr, vor fi taxate la tarife obișnuite, din creditul de pe cont sau minutele din abonament. Poți programa redirecționarea către orice număr național, mobil sau fix. Nu poți seta redirecționarea către numere din Transnistria sau internaționale.

Dacă activezi redirecţionarea apelurilor când ești acasă, indicând una dintre condiții: în afara ariei, telefon deconectat, ocupat sau lipsă răspuns - vei achita dublu costul convorbirilor redirecționate, în plus, la tarif de Roaming. În Roaming, apelul către numărul tău și redirecționarea lui către un alt număr, este perceput dublu.

Exemplu:

Eşti pe teritoriul Franței şi activezi redirecţionarea “în afara ariei”. Te apelează cineva când eşti în afara ariei de acoperire. Acest apel este redirecţionat, conform setării, spre numărul din Moldova. În acest caz, vei fi taxat cu:

  • 7.50 lei pe minut, pentru durata apelului primit la numărul tău, plus

  • 7.50 lei pe minut, pentru durata aceluiași apel redirecționat din Franța către numărul din Moldova. Respectiv, dacă apelul a durat 60 secunde – vei fi taxat cu 15 lei.

 

 

 

Dacă activezi redirecţionarea apelurilor când eşti peste hotare și utilizezi serviciul Roaming

Activând redirecționarea apelurilor când eşti deja în Roaming, vei fi taxat dublu, la tarife de Roaming pentru fiecare apel redirecționat. Tehnic, redirecționarea în Roaming este văzută ca un apel primit pe numărul tău și altul efectuat de pe numărul tău către cel care răspunde. Un avantaj este că taxarea are loc numai dacă se răspunde la apel.

Poți activa redirecţionarea:

  • din setările telefonului >> setări apel

sau

  • apelând codurile destinate redirecționării

 

 

 

În concluzie, prima metodă este cea mai potrivită, convenabilă pentru activarea redirecţionării când pleci în Roaming.

Dacă ești în Roaming și dorești dezactivarea redirecționării, apelează codul ##002#. Vezi secţiunea cu articole despre utilizarea serviciului Roaming sau opțiuni pentru numerele cu abonament lunar.

Te-a ajutat acest raspuns?