04.11.2020

Orange construiește o afacere sustenabilă în Moldova

Orange Moldova a lansat campania de conștientizare cu privire la impactul echipamentelor digitale asupra mediului. Campania face parte din seria de angajamente ale Grupului Orange care își asumă un comportament responsabil faţă de mediu.

Incluziunea digitală și protejarea mediului sunt două dintre principiile ce stau la baza planului strategic de dezvoltare al Grupului Orange, Engage2025. Angajamentul public al Grupului Orange față de dezvoltarea unei societăți mai bune și față de mediu a fost adoptat de fiecare țară în care este prezent Grupul Orange. În 2019, Orange Moldova a lansat programul instituțional Orange Green şi a început implementarea mai multor acţiuni pentru o afacere durabilă.

Mariusz GATZA, Director General Orange Moldova:
„Suntem cu toţii conștienți de faptul că o lume sustenabilă presupune un comportament responsabil faţă de mediu. Aceasta înseamnă că fiecare dintre noi poate reduce din impactul pe care îl are tehnologia digitală asupra mediului în obiceiurile de zi cu zi. Prin lansarea acestei campanii ne asumăm angajamentul de a dezvolta o afacere durabilă şi a continua inițiativele existente prin acțiuni și programe concrete de gestionare responsabilă a consumului de resurse naturale pentru a reduce amprenta noastră asupra mediului”.

Astfel, Orange își asumă să atingă nivelul de zero emisii de carbon până în anul 2040. Adică, cu 10 ani mai devreme decât alți operatori mondiali din domeniu. Pentru a atinge acest obiectiv, vor fi aplicate politici stricte de eficiență energetică, va fi mărit consumul de energie regenerabilă, se va dezvolta economia circulară și se vor face investiţii în soluții de captare a carbonului pentru a reduce emisiile de reziduuri.

De asemenea, Orange Moldova a subsemnat ca, până în 2025, să colecteze 30% din numărul total de telefoane vândute la Orange. Deoarece aproximativ ¾ din impactul tehnologiei digitale asupra mediului este legat de fabricarea de echipamente, acest mic gest poate contribui la scară largă la economia de resurse ale planetei noastre.

Un gest mic pentru noi, un gest mare pentru planetă

Cu toții avem responsabilitatea de a proteja planeta. Și fiecare dintre noi are puterea de a o face, fie și prin gesturi mici, cum ar fi prelungirea vieții telefonului prin reparare, transmiterea acestuia unor oameni care nu-și permit un telefon sau, când nu mai poate fi folosit, aducerea lui în orice magazin Orange pentru reciclare. Telefoanele colectate vor fi transmise periodic către o companie specializată în reciclarea dispozitivelor electrice şi electronice. Fiecare element al telefonului este colectat separat, iar materia primă ce poate fi reutilizată va fi transmisă mai departe pentru fabricarea de la zero a altor dispozitive.

Să reciclezi telefonul e simplu. În fiecare magazin Orange sunt boxe dedicate, unde poate fi lăsat dispozitivul. Astfel, fiecare telefon capătă o viață nouă, prin reparație sau reciclare. Mai multe informaţii despre comportamentul sustenabil al Orange Moldova găsești aici.

Versiunea Desktop